Zoeken

Sam Lowes moet veld ruimen voor Scott Redding bij Aprilia MotoGP

14 augustus 2017
Officieus wist iedereen in de paddock het afgelopen weekend al, maar vandaag heeft Aprilia officieel de komst van Scott Redding in het team aangekondigd. Redding gaat het komende seizoen de plaats innemen van Sam Lowes in het Aprilia Racing Team Gresini in de MotoGP.

Het is geen gemakkelijk seizoen geweest voor Sam Lowes in de MotoGP. De voormalig WK Supersport wereldkampioen maakte dit jaar de overstap van de Moto2 naar de MotoGP in het officiële Aprilia fabrieksteam als teamgenoot van Aleix Espargaro, na het afgelopen jaar al enkele malen de RS-GP machine voor het team te hebben getest. 

Waar Espargaro al aardige dingen met de RS-GP liet zien had Sam Lowes echter alle moeite om zich de machine, die nog midden in de ontwikkelingsfase zit, eigen te maken. Bovendien had Lowes het gevoel dat er mensen waren binnen het team die vanaf het begin het niet zagen zitten met de Brit. 

In tegenstelling tot Aleix moest Lowes wachten tot Qatar voordat hij de beschikking kreeg over een 2017 model en ook wat updates betreft hing Lowes aan de laatste mem. Lowes had het gevoel onder enorme druk om te presteren te staan en daardoor geen tijd werd gegund zich aan te passen aan de MotoGP.

Voor de race in Brno had Lowes van Aprilia Racing Romano Albesiano te horen gekregen dat de twee komende races op Brno en de Red Bull Ring beslissend zouden zijn voor de toekomst van Sam Lowes binnen het team. Echter al op vrijdag kreeg de tweelingbroer van Alex Lowes te horen dat hij aan het eind van het seizoen het team zal moeten verlaten. 



Volgens Lowes heeft Albesiano aangegeven voor een veiliger keuze te willen gaan, maar in die context bezien is het de vraag of met het aantrekken van Scott Redding daar aan is voldaan. Redding heeft enkele sterke regenraces daargelaten tot nu toe nog maar weinig laten zien in de MotoGP, waardoor zijn komst naar Aprilia een alles behalve een veilige keuze is. 

Cal Crutchlow, goede vriend van Sam Lowes, had in Oostenrijk geen goed woord over over de manier waarop Sam Lowes in het team is behandeld en de reden waarom hij aan het eind van het seizoen het veld moet ruimen voor Scott Redding. “Wat hadden ze dan van Sam verwacht? De RS-GP is duidelijk geen Yamaha M1, of wel? De machine is nog niet bepaald competitief en Sam heeft dit jaar erg veel met technische problemen te kampen gehad doordat er veel fouten worden gemaakt in het team. En wat heeft Scott Redding nu gepresteerd in de MotoGP?” 

Sam Lowes hoopt het volgend jaar in de MotoGP te kunnen blijven, alleen al om Aprilia te bewijzen dat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. Mocht een zitje in de MotoGP niet haalbaar zijn, dan wil hij terugkeren naar de Moto2 en daar voor de wereldtitel gaan.