Zoeken

Rossi rijdt in Aragon, vd Mark backup

20 september 2017
De kans dat we Michael van der Mark dit weekend op de M1 van Rossi in actie zien is nagenoeg tot nul gereduceerd. Na een tweede succesvolle test op een YZF-R1M en positieve feedback van de artsen heeft Rossi besloten al in Motorland Aragon zijn rentree te maken.

Het zat er stiekem al een klein beetje aan te komen. Rossi die de afgelopen dagen een superprestatie had neergezet door tegen de verwachtingen in op het circuit van Misano al weer rondjes te draaien op een YZF-R1M. 

Was de test op maandag vanwege regen nog van te korte duur geweest om iets zinnigs te kunnen zeggen over een comeback reed de negenvoudig wereldkampioen een dag later al serieuze run over 20 ronden. Tegen het eind van de run had Rossi weliswaar wat last van z’n been, maar niets dat niet met een paar flinke pijnstillers te onderdrukken is.

Na op woensdagochtend een grondige check in het ziekenhuis te hebben gehad nam Rossi het besluit om aanstaande weekend te gaan racen. Dat wil zeggen: proberen te gaan racen, want d’r zit nogal een wezenlijk verschil tussen een showroom YZF-R1M en de YZR-M1 MotoGP racer. 

Hoewel Rossi dus al het komend weekend zijn rentree zal maken mag Michael van der Mark alsnog z’n koffers pakken. Mocht in de training blijken dat het voor Rossi te zwaar is, of mocht hij geen groen licht krijgen van de medische staf, dan mag Michael alsnog de plaats innemen van Rossi.

Valentino Rossi:
Gelukkig had ik gisteren een goede test met mijn YZF-R1M in Misano. Ik probeerde het ook de dag daarvoor, maar moest vanwege regen al naar een paar ronden stoppen. Gisteren slaagde ik erin om 20 ronden te rijden en rond de antwoorden waar ik naar op zoek was. De test was uiteindelijk positief en ik wil Dr. Lucidi bedanken die mij heeft geholpen de beste oplossingen te vinden om zo min mogelijk pijn in mijn been te voelen als ik aan het rijden ben.
Natuurlijk voelde ik tegen het eind van de test mijn been wel, maar de medische check van vanochtend was positief, waardoor ik heb besloten om naar Aragon af te reizen en te proberen dit weekend mijn M1 te rijden. Als ik fit wordt verklaard weet ik na de eerste vrije training of het me lukken gaat, want een M1 is toch een behoorlijke uitdaging.

Michael van der Mark:
Hoewel het onzeker blijft of ik dit weekend op de YZR-M1 rijden zal, kijk ik er nog steeds naar uit. Ik zou graag op de machine willen rijden, maar steun Valentino ook volledig in z’n return. Ik ga ofwel m’n debuut in de MotoGP maken, ofwel Rossi in actie zien tijdens zijn comeback. Zoals ik al eerder zei, ik heb nog nooit op een MotoGP machine gereden, dus als Rossi toch besluit niet te rijden zal ik de volgende sessie in het diepe moeten springen en gewoon m’n best doen. Na mijn eerste podium dit jaar in het WK Superbike, ben ik wel in de juiste stemming om de uitdaging aan te gaan. Ik wil Yamaha opnieuw danken dat ze mij deze kans geven, ik ben ervan overtuigd dat het hoe dan ook een goede ervaring zal zijn.