Zoeken

Moto3 Sachsenring: uitslag race

2 juli 2017
Joan Mir heeft op de Duitse Sachsenring zijn vijfde overwinning van het seizoen gerealiseerd. De Leopard Moto3 Racing coureur gaf in de voorlaatste bocht Romano Fenati een koekje van eigen deeg en finishte eentiende seconde voor de Italiaan. Marcos Ramirez maakte het podium compleet, Bo Bendsneyder finishte op een uitstekende achtste plaats, op minder dan 15 seconden van de racewinnaar.

Waar vorige week in Assen in de Moto3 een kopgroep van maar liefst negen man binnen één seconde over de finish kwam - tien als je de glijdende motor van Bo Bendsneyder meetelt - eiste op de Sachsenring een veel kleinere groep de hoofdrol op.

Na in Assen zijn tweede overwinning van het seizoen te hebben gerealiseerd had Aron Canet zich op de Sachsenring voor de tweede keer dit seizoen op de pole position gekwalificeerd, maar de 17-jarige Estrella Galicia 0,0 coureur speelde geen rol van betekenis en eindigde de race met nog twaalf ronden te gaan in de grindbak.

Dat kon niet worden gezegd van Marcos Ramirez, die vanaf de vierde plaats op de grid - zijn beste kwalificatie tot nu toe - in de eerste ronde de leiding nam, voor Joan Mir en Romano Fenati. Het trio reed met Tony Arbolino en Nicolo Bulega direct weg van de rest van het veld, terwijl Aron Canet na een goede eerste ronde al terugviel naar de achtervolgende groep.

Gaandeweg de race reed het leidende trio ook van Arbolino en Bulega weg. Joan Mir en Romano Fenati wisselden elkaar aan de kop van het veld regelmatig af, terwijl Ramirez op het vinkentouw bleef. Bij de drop naar beneden na bocht 12 ging Fenati vanuit de slipstream keer op keer Joan Mir voorbij, die op zijn beurt op het andere rechte stuk bij start/finish exact hetzelfde bij Fenati deed.

Tot bij het insturen van de laatste ronde Mir een tactisch slimme zet doet en nu in het achterwiel van de Marinelli Rivacold Snipers coureur blijft. Fenati lijkt in de eerste twee sectoren een klein gaatje te kunnen slaan, maar nog voor bocht 12 zit Mir alweer in het achterwiel en geeft daarna bij de drop naar bocht 13 Fenati een koekje van eigen deeg.

In de laatste bocht geeft Mir Fenati geen kans om te counteren, schrijft met een voorsprong van eentiende seconde zijn vijfde overwinning van het seizoen bij en bouwt daarmee zijn voorsprong in het wereldkampioenschap op tweede man Fenati naar 37 punten uit. Marcos Ramirez finisht op de derde plaats en scoort daarmee zijn eerste podium in de Moto3.

Op vijf seconden van de kopgroep finisht Nicolo Bulega op de vierde plaats, die hij in de schoot geworpen kreeg nadat Tony Arbolino acht ronden voor het einde onderuit was gegaan. Phillipp Oettl maakte de top vijf compleet, terwijl Livio Loi en Bo Bendsneyder zich in de laatste ronden naar voren wisten te rijden in de 13 man sterke achtervolgende groep en als 7e en 8e werden afgevlagd.