Zoeken

Honda lanceert MotoGP team in Indonesie

3 februari 2017
Na eerder deze week de eerste wintertest in Sepang te hebben volbracht hebben Dani Pedrosa en Marc Marquez vandaag in Indonesië ten overstaan van de (inter)nationale pers de 2017 Repsol Honda onthuld. De presentatie vond plaats in de Jakarta International Expo (JIExpo) in het centrum van de Indonesische hoofdstad.

 

Na een warm welkom gisteren doorheen personeel van de AHM fabriek in Karawang stond voor de rijders vandaag een ontmoeting met een groep enthousiaste klanten bij een Honda dealer op het program, waarna koers werd gezet richting de Expo, waar veel tijd aan de media werd besteed. 

Marc en Dani werden op het podium vergezeld door Tetsuhiro Kuwata (HRC directeur - algemeen directeur Race Operations Managment Division) en teammanager Livio Suppo voor de officiële onthulling van de RC213V machine waarmee dit jaar een gooi naar het 2017 MotoGP wereldkampioenschap zal worden gedaan. 

Ook op het podium waren Astra Honda Motor executives waaronder Toshiyuki Inuma (President Directeur), Johannes Loman (Senior Vice President), Morgono Tanuwijaya (Marketing Director) en Koji Sugita (Marketing Director). Een partnerschap werd bezegeld door Mr. Kuwata, Mr. Inuma en Mr. Loman.



Vier zeer fortuinlijke Indonesische fans, winnaars van een Repsol social media prijsvraag rond de hashtag #MadAboutRepsolHondaTEam, hadden de exclusieve kans de RC213V van dichtbij te aanschouwen en hadden een meet and greet met Marc en Dani, voordat de rijders weer naar het vliegveld moesten voor hun terugkeer naar Europa. 

Het was voor het derde jaar op rij dat de launch van het Repsol Honda Team door Astra Honda in Indonesië was georganiseerd. AHM presenteerde hun eigen raceactiviteiten en lanceerde tevens de nieuwe CBR250RR Repsol Edition, CRF 250 Rally en CRF1000L Africa Twin.



Marc Marquez:
Ik ben hier in Indonesië al vaker geweest en weet hoe gek ze hier zijn van de MotoGP. Ze weten me echter elke keer weer meer welkom te voelen, wat te gek is. Het was ook erg interessant en aangenaam om de fabriek gisteren te bezoeken, omdat ik van motoren hou en graag zie hoe ze worden ‘geboren’ en de mensen achter het product te ontmoeten. Ze gaven onvoorstelbare steun en hebben veel passie. We zullen ons best doen ze een reden tot vieren te geven. We zijn onze wintertesten goed begonnen en moeten nu allemaal blijven werken en stappen vooruit zetten om klaar voor de strijd te zijn.

Dani Pedrosa:
Vandaag hebben we officieel ons 2017 seizoen gelanceerd en dat is altijd een spannend moment, zelfs al heb je het al vaak gedaan. Ik voel me goed en kijk echt uit naar het nieuwe seizoen. Ik ben ook blij dat we opnieuw hier zijn voor onze presentatie. Vorig jaar oktober was ik niet in staat om een event bij te wonen vanwege een blessure en zoveel mensen uit Indonesië toonden me hun steun. Gisteren bij de Astra Honda fabriek was fantastisch. Er waren meer dan 2.000 mensen om ons begroeten.