Zoeken

Bliksembezoek Vinales en Rossi aan Thailand en Vietnam

13 februari 2017
Movistar Yamaha MotoGP coureurs Maverick Finales en Valentino Rossi hebben hun pre-season mediatour in Azië afgerond met een bezoek aan Thailand en Vietnam. De promotionele tour was opgezet om de relatie tussen het MotoGP team, de Yamaha dealers en distributeurs en de Aziatische fans kracht bij te zetten.

 

Tussen de eerste wintertest in Sepang en de komende wintertest in Phillip Island was het bij Yamaha MotoGP team geen kwestie van relaxt achterover leunen, maar stond in Azië een PR tour op het program. Na een succesvolle eerste stunt van de media tour, waarin Indonesië en de Filipijnen werden aangedaan, trokken Finales en Rossi nu naar Thailand en Vietnam om de Aziatische promotietoer af te ronden.

Na met de makers van de Yamaha Custom-Made Battle motoren en de fans te hebben geposeerd, ging Vinales direct naar de Yamaha Rev Community waar hij opnieuw een grote schare fans trof die een glimp wilden opvangen van de nieuwe Movistar Yamaha MotoGP coureur. Finales presenteerde op het podium tevens de Yamaha YZF-R15 waarna hij direct naar het vliegveld moest.

Na zijn bliksembezoek aan Bangkok ging de talentvolle Spanjaard naar Vietnam, waar de volgende dag Valentino Rossi aansloot tijdens een persconferentie. Gedurende de presentatie werd de vlag van Vietnam aan de YZR-M1 toegevoegd als teken van waardering voor Yamaha Motor Vietnam's steun aan het MotoGP team.

Rossi en Finales trokken daarna naar het YRider Event, waar Rossi met een verjaardagstaart (hij wordt 38 op 16 februari). Het tweetal nam alle tijd voor de fans en reden enkele ronden op 2017 Yamaha Exciter en NVX scooters. 

Het MotoGP team is nu onderweg naar Australië, waar van 15-17 februari de tweede MotoGP test plaats zal vinden.



Valentino Rossi:
Het was mijn eerste bezoek aan Vietnam en het is echt een prachtig land. Ik heb niet veel van Ho Chi Minh kunnen zien, maar in de auto keek ik continue naar buiten: het is onvoorstelbaar hoeveel mensen hier op scooters rijden. De dag die Yamaha Vietnam had georganiseerd was echt mooi en maakte dat ik me realiseerde hoeveel passie hier is voor de motoren. Ik kom in de toekomst nog eens graag terug. Ik hoop dat in de toekomst enkele Vietnamese rijders professionals kunnen worden. Nu gaan we naar Australië waar een belangrijke driedaagse test hebben. Ik zal blij zijn weer op de M1 te zitten en kan niet wachten om verder met testen te gaan.



Maverick Finales:
Ik genoot echt in Thailand, het is onvoorstelbaar hoeveel mensen het evenement bezochten in Bangkok. Ik blijf het zeggen, maar ik had niet verwacht elke keer tijdens deze tour zo hartelijk te worden ontvangen. De mensen zijn zo vriendelijk en gepassioneerd over de MotoGP en dat geeft me extra motivatie om voor hun te presteren op het circuit. In Vietnam had ik ook veel plezier, vooral toen ik met de Yamaha Exciter op een kort baantje met Rossi kon knallen. Ik vind het leuk dit soort events te doen, een beetje met de motor spelen en dat met mijn fans delen. Ik wil de Yamaha distributeurs van Thailand en Vietnam danken voor deze twee geweldige dagen en voor de hartelijkheid waarmee ze ons behandeld hebben. Ik had het niet beter kunnen treffen. Ik ga nu focussen op de test in Australië, omdat ik ongeduldig ben mijn M1 weer te rijden.