Zoeken

Sports Motorcycles keert terug naar Classic TT

11 juli 2017
39 jaar nadat Mike Hailwood er de Formula One TT voor won keert het iconische Sports Motorcycles Ducati team terug naar het eiland Man, de komende maand voor de Classic TT.

 

Geleid door de vakkundige handen van Steve Wynne is Mike’s spectaculaire optreden in de 1978, waar hij elf jaar na z’n laatste race weer de TT wist te winnen - en dat zonder écht medewerking van de fabriek, een mooi Hollywood materiaal. 

Steve Wynne is inmiddels gepensioneerd, maar oude vriend en engineer Glyn Robinson heeft recent het stokje van hem overgenomen en produceert een reeks onderdelen voor klassieke race-Ducati’s uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. Sport Motorcycles gaat zelfs zover dat complete replica’s worden gebouwd.

Net als vroeger staat ook onder het nieuwe bewind het racen nog steeds centraal bij Sports Motorcycles in Manchester. Het team is momenteel al ontzettend succesvol in Engelse regionen, maar heet nu z’n ogen ook op het eiland Man gericht. 

Met als resultaat dat dit jaar de Sports Motorcycles Ducati terugkeert naar het eiland Man, waar ze zullen gaan rijden in de Dunlop Lightweight Classic TT met een compleet nieuw gebouwde 750cc TT1 racer, die door een andere coureur uit Yorkshire, Chris Swallow, zal worden gereden.

De TT1 is in eigen huis van de grond af aan compleet nieuw opgebouwd, waarbij alle speciale onderdelen die niet meer leverbaar zijn zelf met CNC apparatuur zijn gemaakt. Onderdelen als de Marzocchi replica 41 mm voorvork, de remmen, remschakelset en de droge koppeling. Ook het frame, de achterbrug, het uitlaatsysteem en de benzinetank zijn door Sports Motorcycles gemaakt.