Zoeken

Norton wint Motul Team Award 2017 IOMTT

14 juni 2017
Het podium was nog buiten het bereik, maar Norton heeft de 2017 Isle of Man TT wel een prestigieuze Award in de wacht gesleept. De Britse motorfabrikant kreeg de Motul Team Award toegekend.


vlnr: Josh Taylor (Norton), Dom Murfin (Norton), Sunni Wilson (Norton), Fabrizio D’Ottavi, Motul Associate Motorsport Manager, Johnny Cusack (Norton), Mick Grant (Norton), Ian Mackman (Norton)

De Award, die door Isle of Man TT sponsor Motul, werd toegekend door het TT Race Management Team, dat bestaat uit westrijdleider Gary Thompson, Rider Liaison Officers Richard ‘Milky’ Quayle en John Barton en TT Business Development Manager Paul Phillips van het Isle of Man Government Department of Economic Development Motorsport team (zou dat ook op z’n visitekaartje staan?).

De Award was een erkenning voor het feit dat Norton Engineering het enige team in de paddock was dat in zowel de Superbike TT alsmede de Senior TT met twee motoren in de top 10 wist te finishen. 

David Johnson finishte op de zevende plaats in de openingsrace van de 2017 Isle of Man TT, de RST Superbike TT, veertien seconden en één plaats voor teamgenoot Josh Brookes. In de afsluitende race, de Senior TT, waren de rollen omgekeerd: Josh Brookes finishte op  de zesde plaats, één plek en minder dan 3 seconden voor David Johnson.

Josh Brookes reed met rondetijd in een gemiddelde snelheid van 130.883 mijl per uur ook de snelste tijd met de Norton SG6, de snelste tijd ooit door een Norton in de TT gezet. Johnson voegde daar in de Senior TT ook een 130’er aan toe. 

Leslie Raiwoit, Motorsport coordinator Motul:
Bij Motul is performance alles en we begrijpen dat er een aantal zaken belangrijk zijn om grote resultaten te behalen zoals Norton ongetwijfeld dit jaar heeft gedaan. Het team heeft het dit jaar verdient om te winnen, de Award erkent niet alleen waar ze nu staan, maar ook de weg die is afgelegd om er te komen.

Stuart Garner, CEO Norton Motorcycles:
Ik ben echt blij met deze Award, het weerspiegelt precies wat we bij Norton hebben nagestreefd te creëren - een team. En dat team bestaat niet alleen uit twee geweldige coureurs en een uitstekende groep monteurs die hun tijdens de races ondersteunen, maar iedereen die voor ons werkt, inclusief de hardwerkende mensen in de fabriek die ons hebben geholpen te bereiken waar we nu staan.