Zoeken

Michael Dunlop tekent voor Bennetts Suzuki

22 februari 2017
Zijn grootste successen heeft hij met BMW behaald, maar Michael Dunlop is voor komend jaar een nieuwe uitdaging aangegaan. De 13-voudig TT winnaar heeft de switch gemaakt naar Bennetts Suzuki met de nieuwe GSX-R1000.

 

Je zou het misschien niet zeggen, maar als er een coureur is in de Road Racing paddock die vaker van team dan van kledingsponsor is gewisseld, dan is het ongetwijfeld Michael Dunlop. Tot zijn grote successen met BMW was de jongste telg van de Dunlop dynastie al met Yamaha, Kawasaki en Honda in zee geweest, maar opmerkelijk genoeg nog niet met Suzuki.

Nu is Michael Dunlop er wel de persoon naar om uitdagingen niet uit de weg te gaan, hoewel dat in het recente verleden nog averechts heeft uitgepakt. In 2015 maakte hij de switch naar Milwaukee Yamaha op de toen fonkelnieuwe R1, maar had er na de eerste training al geen vertrouwen meer in en keerde nog die week terug naar zijn oude BuildBase BMW team.

Bennetts Suzuki en Michael Dunlop zijn geen vreemden van elkaar, de afgelopen jaren reed Dunlop al voor het team in de Classic TT, die in augustus samen met de Manx Grand Prix wordt verreden en steeds meer allure aan het krijgen is.

Naast de 2017 Isle of Man TT Races fuelled by Monster Energy, zoals de roemruchte stratenrace officieel heet, zal Michael Dunlop de nieuwe Suzuki GSX-R1000 ook de sporen gaan geven in de North West 200, Southern 100 en de Ulster Grand Prix. Ook neemt de Noord-Ier deel aan dee openingsronde van het MCE British Superbike op Donington Park in april.

De 2016 Superbike en Senior TT winnaar en huidig houder van het absolute ronderecord van 16’53.929 / 133.962 mph (Dunlop was afgelopen jaar de eerste coureur die de magische 17 minuten grens wist te doorbreken en deed dat zowel in de Superbike alsmede de Senior TT) zal vandaag voor het eerst kennismaken met de compleet vernieuwde GSX-R1000 tijdens een eerste shakedown test op Mallory Park, waarna testen in Cartagena en Almeria op de agenda staan.Michael Dunlop:
Ik was met Steve (Hicken - team manager) een tijdje aan het kletsen en we hebben natuurlijk al best veel samengewerkt. Met de nieuwe motor is het een beetje lastig geweest  en we moesten precies te weten komen wat er stond te gebeuren. We moesten zien wat ging gebeuren en waar dit ons zou brengen. Ik ken Steve en Stuart echter, als mensen, en ik weet dat zij een nieuwe fiets kunnen nemen en het meteen goed doen. Dit is een goed team en er is een goede link met Yoshimura. Het zal een interessant jaar gaan worden. Ik heb meegeholpen mijn eigen motor op te bouwen en het is fijn een eerste shakedown in Mallory te hebben voordat we naar Spanje afreizen.


Steve Hicken, Bennets Suzuki team manager:
We kennen Michael nu al een lange tijd en wilden altijd al met hem samenwerken, ook dit jaar, dus zijn we blij de deal nu te hebben beklonken. We hebben goede progressie gemaakt met de ontwikkeling van de nieuwe GSX-R1000 en we weten dat de machine genoeg potentieel heeft. Met een bewezen winnaar als Michael aan boord is er geen reden waarom we niet vanaf het begin races zouden kunnen winnen. Dat moet het doel zijn.


Het Bennetts Suzuki team reist na de shakedown test af naar Cartagena voor de eerste van twee wintertests in Spanje, voor de eerste officiële BSB test in Donington Park op 22 maart.