Zoeken

Josh Brookes rijdt Leightweight TT voor KMR Kawasaki

18 mei 2017
Naast de RST Superbike en PokerStars Senior TT voor Norton zal voormalig WK Superbike coureur Josh Brooks dit jaar ook aan de start verschijnen van de Bennetts Leightweight TT. De Australiër zal in die klasse gaan rijden voor Ryan Farquhar’s IEG/KMR Kawasaki Team.


Foto: Stephan Davison (PACEMAKER PRESS)

Brookes, die zijn debuut zal gaan maken in de Leightweight klasse, krijgt de beschikking over de machine die oorspronkelijk voor Hudson Kennaugh was bedoeld en waarmee Michael Rutter afgelopen week de tweede Supertwin race van de North West 200 op naam schreef. Rutter was bovendien de eerste coureur die het driehoekcircuit in Noord-Ierland in een gemiddelde snelheid van meer dan 110 mijl per uur reed.

Kennaugh heeft zich echter teruggetrokken voor de Isle of Man TT, die over enkele weken zal starten, waardoor Ryan Farquhar op zoek naar een andere coureur moest gaan. Brookes had wel zin om z’n wedstrijdschema met nog een race uit te breiden en zo kon de deal met Farquhar snel worden beklonken. Als 2015 BSB kampioen en momenteel liggend op de vierde plaats is Josh Brookes daarmee meteen een van de serieuze kanshebbers op de overwinning.

De 33-jarige coureur, die dit jaar voor de derde keer aan de TT deelneemt, zal de vierde coureur zijn van een op papier al formidabele line-up bij KMR Kawasaki, naast Lee Johnston, Peter Hickman en Danny Webb. Het is een team vol talent waar Farquhar extreem trots op is en hoewel de resultaten nooit te voorspellen zijn, heeft hij zeker een grote kans op succes.

Ryan Farquhar:
Toen Hudson zich terugtrok voor de North West 200 en de TT lag mijn focus in eerste instantie direct op de North West en Michael leverde daar absoluut briljant werk door een wedstrijd te winnen na op het laatste moment te zijn ingestapt. Hij was al overeengekomen om dit jaar de Paton tijdens de TT te rijden en was daardoor niet beschikbaar, maar ik had de afgelopen winter al uitgebreide gesprekken met Josh gehad en ben nu verheugd hem in ons team welkom te mogen heten. 

We kwamen in de North West wat topsnelheid tekort, maar Michael liet ons zien waartoe de motor in staat is, vooral op het gebied van handling, en met vier onvoorstelbaar getalenteerde rijders op de KMR Kawasaki’s zijn we ervan overtuigd dat we een goede TT zullen gaan hebben. Het zal hard werken zijn, maar alle vier de rijders zijn meer dan in staat op het podium te staan, dus zullen we ons beste beentje gaan voorzetten.