Zoeken

Guy Martin stopt met racen

26 juli 2017
Guy Martin heeft de brui aan gegeven. De immens populaire coureur, die nooit een TT overwinning wist te behalen, vindt dat het mooi genoeg is geweest.

We denken dat Guy Martin na een jaar afwezigheid zijn rentree in de roadracing series zich heel anders had voorgesteld. De vrachtwagenmonteur tekende afgelopen winter voor het officiële Honda fabrieksteam als teamgenoot van John McGuinness op de nieuwe Fireblade SP2, maar het seizoen verliep compleet anders dan gepland.

Doordat de nieuwe Fireblade pas erg laat beschikbaar kwam was de tijd om te testen erg beperkt, waardoor het testwerk werd uitgestrekt tot de eerste trainingen aan het begin van het seizoen. 

De problemen werden echter pas serieus toen John McGuinness crashte in de North West 200 en daarbij ernstig letsel opliep. Volgens McPils leek het alsof het gas onverwacht blipte bij het aanremmen van een bocht, waarna Honda zich voor de resterende races terugtrok en voor de Isle of Man TT switchte naar de Motech ECU waarmee in het BSB wordt geracet.

In de Superbike TT ging het echter ook mis met Guy Martin, die alle geluk had om er na een serieuze crash zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf te komen. Honda trok zich daarna terug uit de TT en cancelde ook de daaropvolgende roadracing wedstrijden, als laatste de Ulster Grand Prix die over twee weken in Noord-Ierland plaatsvindt.

Tegenover MCN verklaarde Guy Martin dat ‘ie er geen zin meer in heeft. “Je spendeert het begin van het jaar met de voorbereiding voor het seizoen - testen, racen, erover praten en dan alles weer van voor af aan. Het is net als Groundhog Day (het gevoel dat elke dag een herhaling van de vorige is, red.) Het is tijd om te stoppen". 

Maar het zou Guy Martin niet zijn als hij de berichten niet snel zou corrigeren. Op zijn eigen facebookpagina licht hij zijn besluit nog even toe, met een redelijke nuancering. Hij stopt niet volledig met racen, maar heeft voor nu zijn buik vol van Road Racing en gezien zijn recente ervaringen, redelijk terecht. Maar iemand als Martin hou je niet zomaar tegen. Hij richt nu zijn pijlen op andere zaken, waaronder de Pikes Peak, op vier wielen. Daarvoor is hij al druk bezig met het team van Nigel Racing. "Dat is het enige waar ik aan dacht, in mijn vrije tijd. En dat ga ik ook doen, op mijn manier. Als ik niet win, is het mijn eigen probleem en van niemand anders. Zo heb ik dat het liefst. Ik heb ook geen enkel verwijt naar mijn team, we hebben het geprobeerd, het is niet gelukt, klaar. Volgende". 

Lees het verhaal in zijn eigen woorden (in het Engels) nog eens hier.