Zoeken

BMW sterk in Ulster Grand Prix

14 augustus 2017
Het uitgebreide verslag van de Ulster Grand Prix zal moeten wachten totdat we weer in den lande zijn, maar we willen alvast wel verklappen dat BMW goede zaken in de snelste roadrace ter wereld heeft gedaan.

Na op donderdag tijdens de Dundrod 150 races al de Superbike race op naam te hebben geschreven en en passant het bestaande ronderecord te hebben verpletterd met een snelheid van 134,210 mijl per uur was Peter Hickman dé torenhoge favoriet voor de Ulster Grand Prix, die afgelopen zaterdag op het 7,4 mijl lange stratencircuit nabij het Noord-Ierse Dundrod werd verreden. 

Hickman begon de racedag goed door meteen de eerste race van de dag, de Superstock race, op naam te schrijven. Van de pole position gestart was er die race geen maat op de Smiths Racing BMW coureur die dit jaar net naast zijn eerste Isle of Man TT overwinning greep. Aan het eind van de eerste ronde had Hickman al een voorsprong van bijna een seconde op Dean Harrison opgebouwd, om uiteindelijk bijna vijf seconden voor de Silicone Engineering Kawasaki coureur te worden afgevlagd.

De eerste Superbike race van de dag kreeg Hickman te kampen met een verbeten Bruce Anstey en was het zeven ronden lang stuivertje wisselen tussen de Smiths Racing BMW S1000RR en de Padgetts Racing Honda RC213V-S en leek Hickman aan het langste eind te trekken, maar werd op de streep met een verschil van slechts tweetiende seconde geklopt door de Nieuw-Zeelander.

De tweede Superbike race had Hickman opnieuw de beste start en wist nu wel afstand te nemen van de rest van het veld, maar zag zijn race in de tweede ronde eindigen vanwege een olielekkage. Dit gaf Dean Harrison en Dan Kneen, die in de Superstock race ook al continue met elkaar in gevecht waren geweest om de tweede en de derde plaats, nu de kans om voor de overwinning te gaan. 

De twee coureurs gaven elkaar geen duimbreed toe en probeerden elkaar continue voorbij te gaan. In de laatste ronden leek Kneen een klein gaatje te kunnen slaan, maar werd in de laatste verrast door een verbeten Harrison die in de hairpin in de laatste mijl in een alles of niets poging op een brute manier Kneen voorbij wist te gaan. 

Kneen was niet te spreken over de inhaalactie van Dean Harrison, die met zijn voorwiel tegen het lichaam van de Tyco BMW coureur aanreed, maar mag met twee tweede plaatsen terugkijken op een geslaagde Ulster Grand Prix, net als Peter Hickman die op de S1000RR met twee overwinningen, een tweede plaats en een nieuw ronderecord naar huis is gegaan.