Zoeken

13-jarige Loran Faber test met de grote jongens

20 februari 2017
Afgelopen weekend heeft het Dutch Racing Team met Loran Faber in het zadel de eerste test met een goed gevoel afgesloten. Op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia vond de test plaats met de Honda Moto3 machine waarmee Faber dit seizoen in het Junior Moto3 wereldkampioenschap debuteert.

Voor het 13-jarige talent uit Staphorst was het een imponerende ervaring – niet alleen was dit de eerste keer op dit circuit, hij deelde de baan meteen met verschillende grote namen uit Moto2 en Moto3 die daar onder ideale weersomstandigheden gretig gebruik maakten van de testgelegenheid.
 
Ondanks dat liet Faber zich niet kennen. Maar liefst 100 rondes zijn er over het weekend gereden, waarbij de focus niet op rondetijden lag, maar vooral op het vertrouwd raken met de nieuwe Moto3 machine. En dat is goed gelukt; het Dutch Racing Team kan terugkijken op een geslaagd weekend.
 
Naast het Junior Moto3 wereldkampioenschap zal Loran dit seizoen ook strijden in de Red Bull Rookies Cup. Hij wist zich vorig jaar al goed in de kijker te spelen door de Molenaar NSF100 Cup te domineren (als eerste coureur ooit won hij alle races) en enkele races Moriwaki 250 te rijden (waarvan één gewonnen wedstrijd).
 
Een indrukwekkend race-CV voor zijn leeftijd, dus één ding is zeker: dit is er eentje om in de gaten te houden. Nu maakt een zwaluw nog geen zomer, maar na Michael van der Mark en Bo Bendsneyder zou dit wel eens het derde Nederlandse talent kunnen zijn dat internationaal gaat doorbreken.