Zoeken

13 augustus 6 uur van Francorchamps

9 augustus 2017
Nog geen plannen voor dit weekend? Het waanzinnig gave circuit van Spa-Francorchamps is toneel voor de 6 uren van Francorchamps, een racing for fun wedstrijd die een steeds serieuzer karakter aan het krijgen is.

Met meer dan 60 teams op de startgrid, belooft de 2017 editie van de 6 Uren van Spa-Francorchamps Moto een intense voorstelling te worden. We weten dat veel top teams aan de start zullen verschijnen zoals Marc Fissette (Suzuki Racing Team) en Grégory Fastré (April Moto by Moto Event), maar ook vertegenwoordigers van andere landen, zoals Michael Savary (teamgenoot van M. Fissette), Mathieu Lagrive (teamgenoot van G. Fastré), Axel Maurin en Luca Marconi. 

Deze laatste twee zullen samenwerken met Didier Van Keymeulen binnen het team Viltais Experience - Campus op de beroemde Yamaha No. 333. Een sterk team dat zich ongetwijfeld zal inspireren op het recente succes van het merk met de stemvorken in het Wereldkampioenschap Endurance (Yamaha R1 heeft de 8 Uren van Suzuka gewonnen eind juli).

En zo komen plots enkele Belgische top teams bij de groep van de outsiders te zitten. Dit is het geval voor Arnaud De Kimpe en Nicky Dewit van Team Interbike (Inter 1000), tweede in 2016, en team Vigenon van Bram Lambrechts en Wim Van Den Bossche (Inter 1000).

Er zijn veel kanshebbers voor de titel en/of ereplaatsen in alle categorieën. Zo zal men in de Trophy categorie ook rekening moeten houden met Marty Debruyne en Gauthier DUWELZ (Mototech EWC Team), Fabian Le Grelle en Michael Paul (FLG Racing) en ook Lucien en Francois Snickers (Snickers Racing Team). 

In de 1000 Inter categorie, zal het team Bike Parts Suzuki van Denny Lannoo en Tim Van Ooijen van zich laten horen, alsook de Engelsen van Team Edge RST Racing II (Mike Brown, Paul McClung). Bij de 600 Inter categorie behoort Loris Cresson tot de favorieten samen met zijn teamgenoten van DDB Racing Team (Eric Harmegnies en Joël Sevrin). Zij zullen het onder andere moeten opnemen tegen het tweede Edge Racing Team (Nick Edgeley, Jonny Towers).

Ook mooie gevechten in het vooruitzicht bij de Junioren, zowel bij de 1000cc (Team Moto 80, Joca Moto Racing, Phenix Racing ...) als bij de 600cc (Apple RT-JS Products-MotoMode, Dream Team, ...). 

Kortom, de 6 Uren Moto 2017 belooft een geweldige spektakel te gaan worden aanstaande zondag, 13 augustus. Trainingen beginnen vanaf 9 uur, de start van de race zal om klokslag 12u worden gegeven.

Info op www.6heuresmoto.com