Zoeken

Verslag Triumph Adventure Experience

Drietal locaties

27 maart 2018

Triumph heeft een geweldige modellenlijn opgebouwd. Was men daar in de jaren negentig nog wat in de war, dan mogen we nu wel stellen dat de Britten het nu echt wel voor elkaar hebben. Goed vertegenwoordigd op alle fronten, met prachtige modellen. Denk aan de Wow, een echte dikke Tiger! Effe kijken, waar zit hier de kanonskoepel?Street Triple als top naked, de Bonneville en kornuiten als werkelijke classics en natuurlijk de Tiger reeks die voor alles kunnen worden ingezet, van het dikke toerwerk tot dus zeker ook het heuse off-road werk.
Nu zal dat laatste voor de meeste eigenaren niet dé reden zijn geweest een Tiger aan te schaffen, maar eerder het feit dat ‘ie het kan, maar het heeft Triumph wel ertoe gezet om in het zuiden van Wales een Adventure Experience Center op te zetten, waar iedereen met een motorrijbewijs daar onder begeleiding van ervaren instructeurs kennis kan maken met het off road rijden, dan wel hun off road kwaliteiten verbeteren en dit het liefst natuurlijk op een Triumph. Die van jezelf, of een van de organisatie. Eigenaren van andere merken zijn ook gewoon welkom, omdat het off road rijden centraal staat. 

Naast de exclusieve locatie in Wales, waarvan het grondgebied in eigendom van Triumph is, wordt deze ervaring ook in de Benelux aangeboden en wel op een drietal locaties. Alle drie met dezelfde insteek als het moederschip in Zuid-Wales. In samenwerking met drie gekwalificeerde off-road rijscholen, zijnde “Experience Island” in Nederland en voor Vlaanderen dus “Motokhana”. In Wallonië kan men terecht bij de “Richard Hubin Racing School”. Drie locaties op steenworp afstand van motorrijders uit de Benelux die of willen kennismaken met het off road rijden of hun rijstijl willen verbeteren. 

Handvatverwarming check, zadelverwarming check, waar zit de elektrische deken?

Om aan den lijve te ervaren wat de Triumph Adventure Experience precies inhoudt heb ik vroeg in de ochtend koers gezet naar het Belgische Zolder, waar Triumph Benelux een speciaal event voor de Benelux pers heeft georganiseerd en waarbij te kiezen valt uit een Tiger 800, Tiger 1200 en een Street Scrambler. Nu klinkt die laatste misschien vreemd voor een offroad event, maar in het grijze verleden is de Scrambler wel de bakermat van de Offroad geweest. Nu heb ik altijd wel iets met motocross gehad, in mijn brommerjaren probeerde ik wekelijks de stoere bink uit te hangen bij de lokale motorcrossvereniging (waaraan op mijn 21e na een aanrijding in Rotterdam plotsklaps een einde kwam), en een kleine tien jaar geleden heb ik in North Wales de Enduro School van Andy Smith gevolgd, maar in Zolder bleken die ervaringen al uit mijn systeem te zijn gewist, zo werd me gaandeweg de dag wel duidelijk.


Hier stoppen? Wat nou, hier stoppen? Steken er lammetjes over of zo? Doezellefnormaal!