Zoeken

Verslag 74e EICMA Milaan

Mikken op Milaan

16 november 2016

Honda X-ADV

Honda is een van die merken die duidelijk op Milaan mikten. Daar werd bijvoorbeeld de lang verwachte X-ADV Fun-scooter voorgesteld. Die heeft een leuke offroad-uitstraling, onder meer door handbeschermers, ruige banden, een "rally-style"-dashboard en tubeless spaakwielen. De X-ADV staat ook hoog op de poten, heeft een 17 inch voorwiel en een 15 inch achterwiel. Voor optimaal comfort is het windscherm van de X-ADV in vijf standen verstelbaar. Onder het zadel is opbergruimte voor een offroad-helm. Verder is de X-ADV uitgerust met een middenbok en met het Honda Smart Key System. Voor de aandrijving zorgt een 54 pk sterke 745 cc-tweecilinder met 270 graden krukas, gekoppeld aan Honda's semi-automatische Dual Clutch Transmissie. Het rijwielgedeelte bestaat uit een nieuw ontwikkeld buizenframe met 41 mm upside-down voorvork waarop radiaal gemonteerde vierzuigerremklauwen zitten. De X-ADV weegt 235 kg en heeft een zithoogte van 820 mm. Het brandstofverbruik is slechts 3,3 liter/100 km.

Honda CRF250L en CRF250L Rally

De ‘dual purpose’ CRF250L is vernieuwd. Hij beschikt nu over meer vermogen - 24,5 pk @ 8.500 tpm - wat te danken is aan een nieuw gasklephuis en een verbeterd in- en uitlaatsysteem. Het nieuwe design is gebaseerd op dat van de pure motorcross ‘R’ modellen. Voor 2017 is er een uitschakelbaar ABS gemonteerd. De CRF wordt ook leverbaar in een versie die is geïnspireerd op de CRF450 Rally-motor. De CRF250 Rally heeft handbeschermers en een hoog scherm, waarmee hij protectie tegen weer en wind biedt. De CFR250 Rally heet langere veerpoten en daardoor een riante grondspeling van 270 mm, 15 meer dan de gewone CRF. Hij heeft een 21 inch voorwiel en een 18 inch achterwiel. De zithoogte stijgt door dat alles met 20 mm tot 895 mm. De tankinhoud is 10,1 liter, het verbruik 3 l/100 km.

Honda CB650F en CBR650F

Honda's viercilinder naked-bike is vernieuwd. De CB650F heeft een scherper uiterlijk, onder meer door toepassing van LED verlichting. Ook biedt ze betere prestaties: dankzij nieuwe in- en uitlaatkanalen stijgt het vermogen met 3kW tot 67 kW en wordt ook het middengebied sterker, wat goed naar voren komt door kortere overbrengingsverhoudingen in de versnellingsbak. Het motorgeluid is sterker en luider. De nieuwe Showa Dual Bending Valve vork, verbeterde remmen en een sportievere rijhouding zorgen dat de CB650F nog beter stuurt.

Met de CB650F is ook de CBR650F vernieuwd, aangezien die dezelfde basis heeft. De volle kuip van de supersport kreeg een nieuw design met een betere aerodynamica.

Vision, Forza 125 en SH125i

Als de Nederlandse motorwereld erin zou slagen om het 125cc rijbewijs wat beter te promoten, zouden ze een vloot aan leuke 125cc-machines kunnen verkopen. Zoals de nieuwe 125cc-scooters van Honda. Waaronder de Vision, die nu profiteert van

de Honda eSP – enhanced Smart Power – motor. Die heeft meer koppel over het hele toerengebied. Een bredere voetenplank, anders geplaatste voetsteunen en nieuwe handvatten voor de passagier verbeteren het algemene comfort. Ook de remmen en ophanging werden verbeterd. Een nieuwe restyling biedt de Vision een meer hedendaagse look. Europa’s meest verkochte premium scooter, de Forza 125, wordt voorzien van het Honda Smart Key systeem, een meer progressieve achterophanging en nieuwe Michelin Grip City banden. Tenslotte de SH125i. Ook die wordt uitgeruist met het Honda Smart Key systeem. Een nieuwe LED koplamp en nieuw LED achterlicht bieden hem een sportievere en elegantere look. De gebruiksvriendelijkheid werd verhoogd door de toename van de opslagcapaciteit en de aanwezigheid van een 12V stopcontact.

Husqvarna Vitpilen 401 en Svartpilen 401

Vorig jaar prototypes, nu worden ze leverbaar: de Vitpilen 401 en de Svartpilen 401. Oftewel een straatgerichte naked bike en een hypermodern gestylde scrambler. Beide worden aangedreven doorn een 44 pk sterke, 375cc eencilindermotor die onder een vakwerkframe hangt. Beide motoren hebben een aparte LED koplamp, hoogwaardige WP vering en een tweekanaals ABS-systeem. De Vitpilen heeft laaggeplaatste clip-ons, de Svartpilen een hoog stuur en semi-offroad-banden.

VITPILEN 401 AERO

Het Oostenrijkse Husqvarna toonde in Milaan ook nog een prachtig prototype: de VITPILEN 401 AERO. In feite is het een Vitpilen 401 met een tophalf en een onderkuip, waardoor de motor zich ook leent voor grotere afstanden. De definitieve productieversie wordt in de herfst van 2017 leverbaar.


Kawasaki Versys-X 300

Zeer onverwacht, maar daarmee niet minder leuk is de nieuwe Versys-X 300. Deze motor is ontwikkeld om ook A2-rijbewijshouders het rijplezier en de veelzijdigheid van een echte allroad te kunnen bieden. Ze wordt aangedreven door een 296cc paralleltwin met balansas, getuned voor trekkracht in lage- en middentoerengebied. Een bekrachtigde slipperkoppeling zorgt daarbij voor lichte bediening en goede stabiliteit bij het terugschakelen. Het blok hangt onder een ruggengraatframe, dat is voorzien van een veersysteem met lange veerwegen en 19/17 inch spaakwielen. Het brede zadel zorgt samen met een hoge ruit voor het nodige reiscomfort: de rechte zitpositie en het brede stuur garanderen optimale controle bij manoeuvreren. De Versys-X 300 heeft een 17 litertank voor groot actieradius.

Kawasaki Z650

Het was natuurlijk te verwachten: nu de ER-6f wordt vervangen door de Ninja 650 moet ook de ER-6n het veld ruimen voor een nieuwe naked, die in lijn met de rest van de Kawa-familie Z650 gaat heten. Dat uit zich ook hetzelfde "Raw-Refined"-design, met een agressief ogend koplampmasker. De Z650 heeft een 69 pk sterke paralleltwin met 2 mm kleinere 36 mm gasklephuizen (dan de ER). Het blok is verder voorzien van een bekrachtigde slipperkoppeling. Het motorblok is een dragend deel van het nieuw ontwikkelde vakwerkframe, dat steunt op een horizontaal geplaatste schokdemper met backlink-systeem en op een 41 mm telescoopvoorvork.

Z900

In de jaren zeventig was de Kawasaki Z900 een begrip. Het is niet voor niets dat Kawasaki daar graag aan refereert met de nieuwe Z900, een sterke naked bike met een superlicht vakwerkframe, een laag gewicht en het "refined raw" Sugomi design van de Z-familie. De nieuwe 900cc-krachtbron levert 125 pk en is getuned voor optimale trekkracht in het lage- en middentoerengebied, In combinatie met een assist&slipperclutch en een relatief korte gearing van de eerste vijf versnellingen moet dat het nodige vuurwerk geven. De zesde versnelling is een overdrive, die zorgt voor een rustigere loop en een aangenaam brandstofverbruik op lange afstanden. Het weggedrag wordt verzorgd door een zeer stijf vakwerkframe van stalen buis, voorzien van een aluminium swingarm en een horizontaal geplaatste monoschokdemper. Voor de remvertraging zorgen twee zwevend gelagerde wave-remschijven met vierzuiger remtangen.

Kawasaki Z1000R

Voor 2017 brengt Kawasaki een speciale "R"-uitvoering van de 142 pk sterke Z1000 supernaked. Die is uiterlijk te herkennen aan de fraaie metallic Spark Black/Graphite kleurstelling met geel-groene accenten, terwijl het comfortabele zadel is voorzien van een speciaal Z-logo. De high-end uitstraling van de Z1000R wordt versterkt door een aantal hoogwaardige rijwielcomponenten, waaronder een state-of-the-art remsysteem en superieure vering. Onderaan de sportief afgestemde 41mm upside-downvoorvork vind je namelijk twee radiaal gemonteerde Brembo Monoblock vierzuigerremklauwen en twee zwevend gelagerde 310 mm remschijven van Brembo. Het horizontale back-link veersysteem steunt af op een gasgevulde Öhlins S46DR1S monoschokdemper die is uitgerust met een separaat gemonteerde handversteller.