Zoeken

Harley-Davidson Battle of the Kings

Motor Salon

19 januari 2017

  

"Mijn naam is Marco Van Velzen, directeur van de Harley-Davidson concessie van Amersfoort in Nederland. Ik bekleed deze functie al meer dan 36 jaar waardoor ik op heel wat ervaring kan terugblikken. Dit project brachten we tot een goed einde samen met mijn mecanicien Daan Meyer en de manager van de dienst wisselstukken Koen Moorman. Daan, onze mecanicien, kan met zijn handen uitvoeren wat hij met zijn ogen ziet. Hij is echt « the right man on the right place » met er bovenop nog een flinke dosis aan creativiteit. Koen heeft dan weer een perfecte kennis van de onderdelen en houdt ook het budget in de gaten."

Marco Spreekt vol enthousiasme over het project. "We wilden een « vintage » machine creëren met een eenvoudige look en tal van afwerkingsdetails geïnspireerd op de oude racemotoren maar ook voorzien van een vleugje « Scrambler ». U zal zeker enkele details herkennen zoals de banden, de verhoogde uitlaten, de tank en het achterspatbord die de Forty Eight weerspiegelen. De final touch wordt geleverd door de lak in Vivid Black met matte inserts die de machine zijn « chique » accent opleveren."

Het is moeilijk in te schatten hoeveel tijd er aan deze motor werd besteed tussen de « brainstorming » sessies, de bestelling van de onderdelen, de wachttijden en uiteindelijk de assemblage.

Eens alle onderdelen verzameld, slaagde Daan er wel in alles in twee dagen (15 uur) te assembleren.

"De wedstrijd « Battle of the Kings » laat toe verschillende machines uit de catalogus voor te stellen en toch toegankelijk te blijven voor het publiek. De klanten vragen veel inlichtingen en dat geeft de verkoop zeker een « boost », vooral wat de interesse betreft voor het gebruik van onderdelen uit de catalogus om je motor personaliseren. Als de klanten de motor ontdekken, willen ze ermee rijden!

We gebruikten dus een andere tank, een korter spatbord en uiteraard deze banden met een duidelijke « vintage » look. Vele details en de motordeksels komen uit de « Rail » collectie van de Harley-catalogus. Tenslotte maken de verhoogde uitlaat en dit magnifieke zadel in bruin leder de look van deze motor echt compleet. We zijn er zeer trots op," aldus Daan.