Zoeken

Harley-Davidson Battle of the Kings

H-D West-Flanders

19 januari 2017

Sinds 2008 staat Wesley Mahieu aan het hoofd van de concessie in Roeselare. Hij is al bijna 20 jaar Harley-fan en liet zich omringen door enkele rasechte Harley-liefhebbers zoals Nico et Philiep. Hun enthousiasme en ervaring bracht hen ertoe hun eigen
motoren te bouwen (die ze vervolgens verkochten), maar steeds in die wat ruwe « oldschool » geest. Ze trekken zich weinig aan van de vooroordelen van sommigen en zijn klaar om de vreemdste uitdagingen aan te gaan.

Vorig jaar stelden ze nog een machine in « chopper » stijl voor. Dit jaar ging het een hele andere richting uit met deze prachtige Cafe Racer op 48-basis. De inspiratie kwam recht uit de jaren ’70, de glorietijd van AMF waarvan de kleuren werden hernomen voor de decoratie van deze machine. De « codes » van de Cafe Racer zijn duidelijk aanwezig met de grote koplamp en het verchroomde voorspatbord, het naar achter geplaatste stuur en het minimalistische zadel. De motor levert ook een knipoog naar de huidige trend met zijn dikke banden.

"Zo’n motor gaat zeker een jong cliënteel aantrekken evenals het reeds bestaande cliënteel van ons merk. Deze motor gaat in de huidige richting van de mooie, toegankelijke customisatie, met verwijzingen naar de merkgeschiedenis. De sportieve kant kan ook hen verleiden die denken dat Harley enkel staat voor poseren. Aan de ene kant de nostalgici en aan de andere kant zij die zich herkennen in deze moderne evocatie van de Cafe Racer," vertelt Wesley.

"We gebruikten officiële onderdelen, zoals de tank, de RAIL motorcollectie, het stuur, de handvaten, de koplamp en de spiegels. Ik gebruikte ook een mix van de RAIL collectie voor de chroom en zwarte delen om eenheid te bewaren tussen deze delen, zoals bijvoorbeeld met de uitlaat. Ik ben zeker dat deze motor niet lang in de concessie zal blijven staan, anders ga ik er zelf mee rijden!"