Zoeken

Harley-Davidson Battle of the Kings

H-D Namur

19 januari 2017

De concessie in Namen ging in april 2016 open en is daarmee één van de meest recente in het Benelux-netwerk. Met 6 werknemers en een zeer actieve Chapter vormt ze een speerpunt van de activiteiten van het merk in het zuidoosten van België. Fabrizio Bavilacqua ontvangt ons.
Hij is de verantwoordelijke van deze concessie en springt als het maar even kan op zijn FatBoy om de Chapter te vergezellen.

Onder impuls van een klant (Pierre Dumont) kreeg het project vorm. Pierre wou een speciale machine om tochtjes met zijn zoon te maken. Een unieke motor met een « coole » stijl zoals een Bobber of een Scrambler. Erwan Deffoin (mecanicien in de concessie en projectverantwoordelijke) stelde Pierre daarop een machine voor geïnspireerd op de film « The Great Escape» met Steve McQueen. Een soort urban scrambler. De klant wou dat enkele kernpunten gerespecteerd werden, zoals de verweerde laklaag, de Amerikaanse vlag en het nummer 69. Erwan vervaardigde een nieuw achterkaderstuk om het nieuwe zadel te kunnen plaatsen en koos zorgvuldig de accessoires uit die hij aan Pierre zou voorstellen. Die was zeer enthousiast over het idee dat hij aan de wedstrijd kon deelnemen.

 

De Iron moest herkenbaar blijven, maar ook uniek zijn. Zijn naam? « Wild Bullet ». Dat stemt overeen met de uitstraling van dit product dat houdt van zand en tochtjes naast de gebaande wegen.

Sinds hij in de showroom staat, kon hij al meermaals verkocht worden. « Het feit dat je zo’n motoren kan vervaardigen geeft een concessie een boost en laat de klanten toe hun stoutste dromen te komen voorstellen», verduidelijkt Fabrizio. « We hopen echt nog andere speciale motoren te kunnen vervaardigen om aan te tonen waartoe we in staat zijn! »

Erwan Deffoin legde een bijzonder parcours af. Met zijn opleiding bouwkundig tekenen was hij niet meteen voorbestemd voor de motorwereld. Maar de passie haalde de overhand. Om zijn niveau op te krikken volgde hij een jaar opleiding mechanica, een ander jaar motorcompetitie aan de Campus van Spa Francorchamps en tenslotte een jaar lassen. Zou kan hij eindelijk zijn creativiteit de vrije loop laten met een sterke mechanische basis. Dagelijks rijdt Erwan met een Buell XB12…