Zoeken

Harley-Davidson Battle of the Kings

H-D Big Rivers

19 januari 2017

"De « Battle of the Kings » XL883 n°2 werd volledig door ons team gecreëerd. Huubke, Dennis, Theo en Niels bundelden hun ideeën en krachten om deze motor te realiseren," vertelt Albert van der Steen, de grote baas van Big Rivers.
"We hebben een « Dark Custom Bike » gebouwd met een sportief en tegelijk imposant imago. We kozen voor deze velgen door twee voorwielen aan te passen die een « racing » stijl opleveren die nog onderstreept wordt door de vergulde voorvorkpoten."

Een Streetfighter stuur, een bredere en lagere tank, minimalistische spatborden en tenslotte een « cafe-racer » zadel maken het plaatje van de Big Rivers Custom compleet. De speciaal geproduceerde uitlaat zorgt voor het karakteristieke V-Twin geluid. Tot slot werden voor en achter led-verlichting, een geïntegreerde tankdop, speciale handgrepen, andere dempers, een speciale lak (Vivid Black en Denim Black), evenals een zwarte tint voor de motordeksels en bepaalde details voorzien.

Het team was zeer gemotiveerd voor deze tweede editie, want de klanten werden al door hun eerste realisatie verleid en dat zorgde voor de ontwikkeling van een belangrijk deel van hun activiteiten. Dat was voor Big Rivers een goede reden om een tweede keer de strijd aan te gaan.

"Ik ben er zeker van dat deze laatste motor niet lang in de concessie zal blijven. Hij is uiteindelijk het resultaat van 6 jaar ervaring en er liggen slechts 2 maanden tussen de eerste schetsen en de finale realisatie," legt Albert van der Steen ons uit.