Zoeken

Harley-Davidson Battle of the Kings

Custom King

19 januari 2017
Voor het derde jaar op rij organiseert Harley-Davidson de Battle of the Kings, de grootste custombuild competitie tussen dealers in Europa. In totaal strijden er dit jaar 191 dealers om de kroon.

Best een slim idee, al zeggen we ’t zelf, Harley’s Battle of the King waar in totaal 191 Harley dealers in 21 landen strijden om de troon. Enerzijds is het een fantastische showcase van het uitgebreide accessoirepakket en anderzijds
kunnen de dealers laten zien welk een custombuild talent men in huis heeft.

Opzet van de Battle of the Kings is een Custom te bouwen op basis van een model uit de Dark Custom familie, bestaande uit de Street 750, Iron 883, Forty-Eight, Street Bob, Fat Bob, Low Rider S en Roadster. Italië, Frankrijk en Spanje gebruiken enkel de Dark Custom Roadster als basis.

 De uitdaging voor de dealers zit ‘m erin om alles binnen een totaalbudget van 6 duizend euro te doen, waarbij ook nog eens minimaal 50% van de onderdelen en accessoires van Harley-Davidson origine moeten zijn. Uiteraard moet het eindresultaat straatlegaat zijn.

In de Benelux strijden er 7 Harley dealers mee om de bokaal. In Nederland zijn dat H-D Rotterdam, H-D Big-Rivers en Motor Salon, vanuit Brussel strijden H-D West-Flanders, H-D Mons, H-D Namur en H-D Capital Brussels om de troon.

Vanaf 16 januari tot 14 februari kan op www.h-d.com/battleofthekings online worden gestemd. Op basis daarvan ontstaat een shortlist per land/regio, waarna een jury bepaalt wat de uiteindelijke winnaar is. Die regionale cq. nationale winnaars strijden ten slotte in een grote eindfinale om de titel Custom King. Een jury van experts bepaalt op de EICMA in Milaan welke dealer de uiteindelijke winnaar is.

Fotografie: Thierry Dricot