Zoeken

Vespa Sei Giorni: ode aan Racing Vespa

24 juni 2017
Vespa heeft een speciale uitvoering van de GTV 300 uitgebracht: de Vespa Sei Giorni limited edition. Met deze gelimiteerd beschikbare en genummerde special edition brengt Vespa een ode aan het racing erfgoed van het Italiaanse merk.

 

Exclusieve limited editions lopen als een rode draad door de rijke historie van Vespa. Enkele recente voorbeelden zijn de Vespa ‘70th Collection’ van afgelopen jaar, de Vespa PX 150th Anniversary ‘Unità d’Italia’ uit 2011, de Vespa GT 60th in 2006 en uiteraard de Vespa PX Classic (50 years) in 1996, destijds ter ere van het vijftigjarig bestaan van het stijlvolle Italiaanse scootermerk.

Dit jaar heeft Vespa die traditie voortgezet met de Vespa Sei Giorni limited edition. Met deze sportieve special blikt Vespa terug op het indrukwekkende erfgoed van het merk in de racerij, met de zesdaagse ‘International Sei Giorni’ regelmatigheidsrace waaraan Vespa in 1951 deelnam als directe aanleiding. De Vespa Sei Giorni limited edition zet dat sportieve erfgoed nu aan met tal van exclusieve features. 

Uitgangspunt voor de scooter is de Vespa GTV 300 (Euro4) geweest. Uiterlijk onderscheidt de Sei Giorni zich naast de opvallende en speciale, matgroene lak door een donker getint windscherm, zilverkleurige spiegels, zwarte velgen met rode accenten, een zwarte uitlaatdemper, een nieuw single-seat zadel (gehomologeerd voor bestuurder mét duopassagier) met speciale bekleding, zilverkleurige footsteps voor de duopassagier en zwart gaas in het voorscherm. 

Andere opvallende highlights zijn het nieuwe dashboard (zwarte achtergrond met witte tellers en rode accenten), het opvallende Sei Giorni startnummer 6 (verwijzend naar de 6-daagse race van destijds) en het speciale Sei Giorni embleem met het limited edition productienummer.

Voor kopers die zich nog nadrukkelijker willen onderscheiden, biedt Vespa aanvullend een keur aan exclusieve optionele features. Waaronder een in kleur uitgevoerde topbox, een volwaardig tweepersoons zadel, verchroomde accessoires, het Vespa Multimedia Platform, TOMTOM VIO, een elektronisch alarmsysteem en/of een zadel/handlebar vergrendeling, een tas voor op de tunnel en echt lederen afwerking voor het zadel en de bijbehorende tas.

De Vespa Sei Giorni limited edition is per direct leverbaar bij de officiële Vespa-dealers, voor het prijskaartje van € 6.468. Gezien de beperkte oplage is het voor de liefhebbers echter wel ‘first come, first serve’.