Zoeken

Triumph viert 59-jarig bestaan Bonneville

14 maart 2018
De meesten zouden pas over een jaar een feest hebben georganiseerd, ter viering van het dan 60-jarige bestaan, maar zo niet bij Triumph. De Britten vieren namelijk dit jaar het 59-jarige bestaan van de Bonneville, omdat 1959 het geboortejaar van Bonnie was.

Onder het motto "Spirit of '59" (wat dankzij dat ene liedje van die Canadese zanger over die zomer 10 jaar later lekker bekend in het oor klinkt) heeft Triumph een feestje georganiseerd ter voering van de 59e verjaardag van de Bonneville, met win-acties, een unieke T100 in de kleurstelling van 1959, Spirit of '59 Days bij de Triumph dealers en aantrekkelijke aanbiedingen vanaf maart tot en met juni.

Vernoemd naar de beroemde zoutvlaktes in Utah, waar Triumph in die tijd regeerde met wereldsnelheidsrecords, werd in 1959 door de Britten de Bonneville gelanceerd, een motor waarmee iedereen wel wilde worden gezien. De motor viel bij vele beroemdheden in de smaak en was vanaf het eerste moment een regelrechte hit.

Nu, 59 jaar later, is de Bonneville familie groter dan ooit, de afgelopen twee jaar vernieuwde Triumph haar complete Modern Classic gamma en breidde de Bonneville familie uit naar maar liefst 12 verschillende modellen. 

Om in de sfeer te komen van het jaar 1959, heeft Triumph een Bonneville T100 in de kleurstelling van de eerste Bonnie uitgevoerd.  Met deze prachtige kleurencombinatie, die bestaat uit Meriden Blue en Exotic Orange, waan je je terug in vervlogen tijden, echter met alle gemakken van moderne techniek. 
Tijdens de actieperiode zal eenieder deze unieke T100 kunnen ervaren tijdens de Spirit of “59 Days bij de dealer. Uniek is ook dat iedereen die een proefrit reserveert in maart of april kans maakt om deze prachtige T100 nog eens, maar dan twee maanden lang, te mogen rijden in juli en augustus. 

Iedereen die in de maanden maart en april een proefrit heeft gemaakt op een Triumph Modern Classics en deze unieke ervaring deelt, met foto op de motor, via Facebook met #Spirit59, maakt kans op twee VIP kaarten voor de Bikers Classics van 30 juni tot en met 2 juli. Een leuk extraatje van deze prijs is een Meet & Greet met wereldkampioen Custom –bouwer, Fred Krugger. Fred zal daar namelijk deelnemen aan de Sultans of Sprint op een door hem zelf omgebouwde Bonneville Bobber.

Wie een feest geeft die trakteert en daarom biedt Triumph tijdens de actiemaanden maart, april, mei, en juni extra aantrekkelijke aanbiedingen op verschillende Bonneville . Zo ontvangt men bij aankoop van een Bonneville uit de 900cc serie, € 900 aan gratis accessoires en profiteer je van een gratis Caféracer kuip op de Thruxton en Thruxton R. 
Nog niet genoeg feest voor je? Iedereen die in de actieperiode een Triumph Classics aanschaft dingt mee naar een Off-Road stage op een Street Scrambler bij een Triumph Adventure Experience centrum in de Benelux. 
  
Een overzicht van de geplande Spirit of ‘59 Days, de actievoorwaarden en aanbiedingen kun je vinden op www.triumphmotorcycles.nl/spirit-of-59.