Zoeken

Triumph roept Street Triple R en RS terug

19 mei 2018
Triumph heeft een terugroepactie uitgeschreven voor de 2018 Street Triple R en Street Triple RS. Er kan water komen in de linker stuurarmatuur, waardoor mogelijk de knipperlichten en verlichting kunnen uitvallen.

Doordat de elektrische circuits in de linker stuurarmatuur niet goed zijn afgedicht, kunnen deze door water worden aangetast, waardoor de schakelaars voor de knipperlichten en verlichting mogelijk niet goed meer functioneren. En dat kan in het verkeer wel eens nare gevolgen hebben.

Eind vorig jaar ontving Triumph eerste garantieclaims van niet werkende knipperlichten, waarna de onderdelen voor onderzoek terug naar Hinckley werden gestuurd. In eerste instantie werd geen oorzaak gevonden, in maart 2018 werd water als de veroorzaker van de ellende geïdentificeerd. 

Triumph is daarna een discussie met de leverancier van de schakelaars aangegaan voor wat betreft de beschermende laag op de printplaat en vraag neergelegd of de enkele laag die was gebruikt wel afdoende was geweest. In April 2018 werd het onderzoek afgerond, waarna werd besloten tot een terugroepactie.

Bij de Triumph dealer zal de linker stuurarmatuur onder garantie worden omgewisseld voor een nieuwe versie die wel waterdicht is. De recall staat gepland voor uitvoering eind deze maand, maar omdat de nieuwe onderdelen momenteel nog niet leverbaar zijn kan het zijn dat de planning ietwat moet worden aangepast.