Zoeken

Nieuwe kleuren voor 2018 Z650 en Ninja 650

14 juli 2017
Kawasaki heeft z’n eerste nieuws voor modeljaar 2018 bekend gemaakt. Team Green heeft de Z650 en Ninja 650 van een ander likje verf voorzien.

Het waren wat ons betreft dé twee verrassingen van Kawasaki dit jaar, de compleet nieuwe Z650 en Ninja 650 als opvolgers van de ER-6n en ER-6f. Twee motoren die in de verste verte echter eigenlijk niks overeenkwamen met die twee ER-6’en. Het design was compleet nieuw, evenals het rijwielgedeelte met nu een maar liefst 15 kilo lichter trellis buizenframe. 

Zelfs het motorblok was inwendig volledig vernieuwd, met als resultaat twee knetterleuke modellen die er heerlijk fris uitzien en een flink stuk wendbaarder - en dus gemakkelijker te rijden - zijn dan hun predecessors. En knetterleuk te rijden zijn, zoals we deze week nog aan den lijve bij onze Oosterburen konden ervaren met de Ninja 650 Touring Edition.

Voor modeljaar 2018 heeft Kawasaki enkel het kleurschema van beide modellen aangepast. Voor wat de Ninja 650 betreft heten de nieuwe kleuren Candy Plasma Blue / Ebony en Pearl Storm Gray / Ebony, bij de Z650 heten de kleuren Metallic Spark Black, Candy Lime Green / Metallic Spark Black en Matte Covert Green / Metallic Spark Black. 

Net als dit jaar blijven de Z650 en Ninja 650 leverbaar met Performance pakket, met onder andere een duo-seat cover, een tankpad en een volledig Akrapovic uitlaatsysteem (bij de Ninja 650 krijg je d’r ook nog een smoked windscherm bij. Voor de Ninja 650 is ook nog het Touring pakket, met crashpads, zadeltassen, een tankpad en een hoge ruit.