Zoeken

Is dit de nieuwe Gold Wing?

14 september 2017
In de Verenigde Staten heeft Honda een nieuwe teaser video van een ‘belangrijk 2018 model’ online gezet. Hoewel met een woord over het nieuwe model wordt gerept is de kans wel heel erg groot dat het om een nieuwe Gold Wing gaat.

De eerste van in totaal 5 videos die door Honda USA online zullen worden gezet in aanloop naar de officiële onthulling van het nieuwe ‘belangrijke 2018 model’ op dinsdag 24 oktober. 

Hoewel in het eerste filmpje eigenlijk alleen de vraag wordt gesteld waarom we motorrijden (en afsluiten met de hashtag #WhatLiesBeyond) wordt misschien heel subtiel al een hint gegeven: naast een NC750X, Rebel en Gold Wing Bagger is namelijk ook de allereerste Gold Wing GL1000 in het filmpje te zien.

Daarnaast gaat het gerucht al lange tijd dat er een nieuwe Gold Wing komt. De afgelopen jaren heeft Honda zelfs een tweetal nieuwe voorwielophangingen gepatenteerd, eentje à la BMW Telelever en een tweede waarbij de vorkpoten het veld hebben geruimd voor een soot van schommelconstructie. 

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Honda de nieuwe Gold Wing met semi-actieve vering zal hebben uitgerust. Ook is het niet ondenkbaar dat Honda de fiets al op Euro5 heeft voorbereid, wat de komst van een hybride versie niet ondenkbaar maakt. Ook is het te verwachten dat er een versie met Honda’s DCT semi-automatische transmissie leverbaar zal zijn.

En dat zal het niet bij zijn gebleven, elektronische hulpmiddelen zullen er ten overvloede zijn, van elektrisch verstelbare ruit tot verstelbaar stuur, tractie controle, elektronische motorrem, bochten-ABS en instelbare rijmodi. En uiteraard een muziekinstallatie en navigatie.



Voor de exacte ins en outs zullen we moeten wachten tot 24 oktober, de fiets zal naar verwachting daarna z’n opwachting gaan maken op de EICMA in Milaan.