Zoeken

Ducati XDiavel Thiverval: Krugger op z'n best

29 juni 2017
Na twee eerdere pogingen door Roland Sands en het eigen Ducati Design Center heeft onze Zuiderbuur Fred Krugger zich mogen uitleven op de XDiavel. Het eindresultaat, Thiverval genoemd, wordt op 1 julie om exact 11:00 uur worden gepresenteerd in de Lifestyle Village op de Bikers’ Classics in Spa-Francorchamps.

 

De link tussen het door tweevoudig AMD Custom Bike Building World Championship winnaar Fred Krugger ontworpen derde concept op basis van de XDiavel en de Bikers’ Classics is ons niet helemaal duidelijk, maar dat neemt niet weg dat de Diavel Thiverval wel een geslaagde missie is van de Belgische custom bouwer. De Thirverval is vernoemd naar een klein circuit in de buitenwijken van Parijs.

Het resultaat is zowel fascinerend als uniek. Het motorblok is volledig zichtbaar terwijl de kenmerkende vormen van het Trellis-frame zijn verborgen om de lijnen van de motor te nog strakker te maken. De originele koplamp van de XDiavel is behouden als een duidelijk herkenbaar XDiavel kenmerk, terwijl de tank en overige panelen flink onder handen zijn genomen door Krugger. 

Complementair kleurgebruik van zowel glanzende- als matte laklagen en chrome, vormen samen met de dominerende, zwarte kleur een unieke interpretatie op de Ducati powercruiser. De achterkant van de XDiavel vormt één geheel met de uitlaat en het zadel met ingebouwd achterlicht, iets dat Fred meerdere dagen kostte om te bewerkstelligen. 


 
Samen met de XDiavel wereld zal de Thiverval te zien zijn op de Ducati stand in het Bikers’ Classics Lifestyle Village op zaterdag 1 en zondag 2 juli. In aanvulling kunnen bezoekers naast de XDiavel S ook accessoires en kleding ontdekken.