Zoeken

BMW maakt prijs K1600B bekend

3 mei 2017
BMW heeft de prijs van de nieuwe K1600B bekend gemaakt. De Bagger uitvoering van BMW’s welbekende zescilinder zal in de tweede helft van 2017 in de BMW Motorrad showroom leverbaar zijn, met een prijskaartje vanaf € 25.950.

In Europa wil het nog niet echt vlotten met Bagger modellen, maar aan de andere kant van de Atlantische oceaan zijn ze mateloos populair. Harley verkoopt er hele ladingen van, Honda heeft geen onaardig succes met de GL1800 F6B en ook BMW speelt daar nu handig op in met de K1600B, waarvan de conceptstudie Concept 101 in het voorjaar van 2015 werd gelanceerd, destijds een indrukwekkend nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van BMW conceptfietsen. 

Zoals het een echter Bagger betaamd zijn zoveel mogelijk accenten zwart uitgevoerd, enkel de twee forse uitlaten hebben een verchroomde huls, maar dat is zo’n beetje het enige wat niet met (mat)zwarte verf is bedekt. Technisch gezien is de K1600B in grote lijnen identiek met de K1600GT, enkel het design is een wezenlijk verschil. Het druppelvormige silhouet met gestroomlijnde, sterk aflopende achterkant is precies in lijn met hoe een Bagger er uit zou moeten zien. 

De lage lijn geeft je niet alleen het idee dat de K1600B extreem laag bij het asfalt ligt, maar heeft dat ook daadwerkelijk gedaan. Ten opzichte van de GT is de zithoogte van de Bagger maar liefst 7 centimeter lager. De vaste koffers hebben een nieuw design en geïntegreerde lichtunits met Amerikaanse styling, het achterspatbord kan worden weggeklapt om het achterwiel te wisselen. Geheel in Bagger stijl heeft de K1600B een lage ruit, die echter nog steeds in hoogte te verstellen is. 

De K1600B is standaard met Dynamic ESA elektronisch geregelde vering uitgerust met automatische demperinstellingen ‘Road’ en ‘Cruise’, optioneel zijn onder andere een elektronische achteruit (door BMW achteruitrijassistentie genoemd), een quickshifter met autoblipper (Shift Assistant Pro) en Intelligent Emergency Call voor automatische oproep naar hulpdiensten in geval van een ongeluk.