Zoeken

Binnenkort: eerste test Triumph Street Triple RS

15 februari 2017
Tien jaar na de lancering van de allereerste Street Triple heeft Triumph de middenklasse naked compleet vernieuwd en tot een complete familie uitgebreid. In de omgeving van Barcelona en het circuit van Catalunya konden we kennismaken met het vlaggenschip, de Street Triple RS.

 

Een Naked presenteren op een circuit betekent maar één ding: dit is niet zomaar een naked, maar een supersportief ding dat voor snelheid is gemaakt. En in een notendop is dát de nieuwe Street Triple RS, die volgens de Britten lichter en sterker is dan ooit, dankzij het nieuwe 765cc motorblok dat in de tamste uitvoering (Street Triple S) met 113 pk nog altijd bijna zeven procent sterker is dan de oude 675. De RS gooit daar nog een kolenschep met 10 extra paarden bovenop.

Het weer zat Triumph (en dus ook ons) echter niet mee en ondanks dat op het laatste moment het schema compleet overhoop werd gegooid was de kracht van Pluvius te groot, waardoor het na een sessie op het circuit einde oefening was en we in de stromende regen terug mochten rijden naar het hotel. Gelukkig hadden we bij aankomst op het circuit al een kleine 150 kilometer onder droge omstandigheden achter de rug, hoewel het asfalt het eerste deel vroeg in de ochtend nog best wel nat bleek te zijn.

Een uitgebreide test van de Street Triple RS zal binnenkort op Motorfreaks.nl te lezen zij