Zoeken

Binnenkort: eerste test Honda X-ADV

19 april 2017
Een fiets die wel de gemakken van een scooter heeft, maar waarmee je ook zomaar de Dakar zou kunnen doen, dat is in een notendop Honda’s nieuwe X-ADV. In het Zuid-Franse “Red Rock Country” konden we kennismaken met de cross-over scooter en waren behoorlijk onder de indruk. Een uitgebreide test zal binnenkort op dit kanaal te lezen zijn.

Dat je met een motorscooter best wel lol kunt hebben hoef je ons niet meer uit te leggen, maar voor veel motorrijders is een scooter absoluut not done. Dat moet maar eens veranderen, heeft het ontwikkelingsteam dat verantwoordelijk is voor de X-ADV ongetwijfeld gedacht toen over het concept van de X-ADV werd gebrainstormd.

De X-ADV is gebaseerd op de Integra, de scooter van het NC platform, maar buiten dat hetzelfde blok en frame is gebruikt gaan alle overeenkomsten mank. Wat rijden betref lijkt de X-ADV in de verste verte niet op de Integra. Sterker, wat sturen betreft heb je totaal niet het idee net een scooter aan het rijden te zijn. Als we ’t in een paar woorden zouden moeten samenvatten, dan zouden we zeggen dat we knetterveel lol hebben gehad. Zowel op asfalt evenals een behoorlijk stuk niet-geasfalteerd.

Een uitgebreide test zal binnenkort op Motorfreaks te lezen zijn, maar we wilden deze eerste bevindingen alvast met je delen.