Zoeken

Toekomstige versie van Vultus speelt hoofdrol in film

17 maart 2017
Kennen we ‘m nog, de NM4 Vultus, de opzienbarende Honda die haast door een striptekenaar leek te zijn ontworpen. Een variant op die Vultus heeft nu z’n opwachting gemaakt op het witte doek, in de film “Ghost in the Shell”.

“Ghost in the Shell” is een remake van de Japanse sciencefiction-manga film van Masamune Shirow uit 1995, een film die van grote invloed was op films als The Matrix. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst. Hoofdrolspeelster Scarlett Johansson speelt de rol van een cyborg majoor in een fictieve veiligheidsdienst, die het tegen ’s werelds gevaarlijkste criminelen opneemt. 

Voor de held van het verhaal moest een passend vervoersmiddel worden bedacht, en daar hebben we de link met de NM4 Vultus. De futuristische motor met Mantra invloeden op basis van de Integra. 

De voor de film ontworpen motor is gebaseerd op de ontwerpschetsen van de Vultus die door Honda werden aangeleverd en door het productieteam van de film werden verfijnd. De motor moet de futuristische wereld waarin de film zich afspeelt een realistisch beeld geven. 

De film zal vanaf 31 maart in meer dan 50 landen wereldwijd te zien zijn. De op de NM4 Vultus gebaseerde motor die voor de film is gebruikt zal tijdens de 33e Osake Motorcycle Show 2017 (18-20 maart) en de 44e Tokyo Motorcycle Show (24-26 maart) tentoon worden gesteld.