Zoeken

Openbare verkoop EBR

26 mei 2017
Slecht nieuws voor de fans van EBR. Na er niet in te zijn geslaagd om investeerders te vinden heeft eigenaar Liquid Asset Partners nu een liquidatieverkoop en live veiling van de restanten van Erik Buell Racing’s fabriek in East Troy, Wisconsin aangekondigd.

Het zat er helaas al een tijdje aan te komen. Begin dit jaar was door Liquid Asset Partners als gevolg van tegenvallende verkoopcijfers al de productie van EBR stilgelegd en kondigde LAP aan op zoek te gaan naar nieuwe investeerders.

Die zijn niet gevonden en dus start op 7 juni aanstaande in de fabriek  de publieke verkoop van onderdelen, gereedschap en historische items, gevolgd door een publieke veilig op 8 juni van productie en test faciliteiten en, opmerkelijk, het intellectuele eigendomsrecht van EBR. Tot slot zullen motoronderdelen worden verkocht via het standaard onderdelen verkoopkanaal met zware kortingen.

Bill Melvin, CEO van Liquid Asset Partners:
Dit is de motordeal van je leven. Voor elke motorfan zijn de deals te mooi om te missen. Je kunt alles kopen, van een racemotor tot handgereedschap en zelfs de iconische merknaam zelf. We verkopen alles met grote kortingen, mensen komen van over de hele wereld. Sommigen startten een nieuw bedrijf puur door hier hun slag te slaan. 


Voor de verkoop van de fabrieksbezittingen heeft Liquid Asset Partners een periode van 2 maanden ingepland. De verkoop ter plekke start op 7 juni, een dag later gevolgd door een publieke veiling. De aftersales onderdelen, die via het reguliere verkoopkanaal met grote kortingen zullen worden verkocht, alleen al vertegenwoordigen een waarde van $ 15 miljoen. 

Bill Melvin:
Dit zal de grootste liquidatie van een sportmotor fabriek zijn. Deze superbike onderdelen en gereedschappen gaan met enorme kortingen de deur uit, direct vanaf de fabriek. Met de verkoop 30 minuten van Milwaukee, de motorhoofdstad van de wereld, is het de moeite waard om de fabriek zelf te zien. De verkoop is voor publiek toegankelijk en ze kunnen niet alleen de motor onderdelen kopen, ook ook het gereedschap en uitrusting waarmee ze zijn gemaakt. 
We hebben geen illusies, de markt is slecht en we zijn bereid alles met hoge kortingen de deur uit te doen. Het moet weg en we doen het goedkoop van de hand. Alles moet worden verkocht, ongeacht of het geld kost of oplevert. Het publiek wil dit soort deals niet missen. 


Mocht je interesse hebben, op de website van Liquid Asset Partners kunnen de te veilen items worden bekeken. 

 

Zie ook: LAP trekt stekker uit EBR