Zoeken

Mr. TT Jaap Timmer overleden

23 februari 2017
Jaap Timmer, beter bekend als Mister TT, is overleden. Na een kort ziekbed is hij woensdag op 77-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Witten.

Jaap Timmer was een bekend gezicht in de motorsportwereld. Wie aan Assen denkt, denkt al snel aan hem, niet in de laatste plaats vanwege de Geert Timmer bocht die naar z’n vader Geert is benoemd. 

Timmer werd in 1939 geboren in Assen en groeide op tussen de geur en het geluid van motoren. Vader Geert nam in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw deel aan de TT races op het circuit van Assen, dat destijds nog een 28,4 stratencircuit was dat over Borger, Schoonloo en Grolloo liep. 

Van 1973 tot en met 1988 zat hij in het bestuur van de stichting Circuit van Drenthe. Daarnaast was hij jaren voorzitter van de wegracecommissie van de internationale motorsportfederatie FIM. Op 13 december 2007 nam hij afscheid van het bestuur van het TT Circuit. Ook was hij jarenlang commentator bij Eurosport.

De afgelopen jaren was hij vice-voorzitter van de Stichting Vrienden van het TT Circuit. De uitvaart zal zaterdag in besloten kring plaatsvinden, wij wensen familie en vrienden sterkte met dit verlies.