Zoeken

Hoeveel man krijg je op een motor?

20 november 2017
Een eerste poging mislukte jammerlijk, maar leden van het Army Service Corps (ASC) in India hebben afgelopen weekend een nieuw wereldrecord gezet. 58 leden van het team met passende naam Tornadoes maakten gezamenlijk een ritje op één Royal Enfield.

Het lijkt haast wel een volkssport in India, met zoveel mogelijk mensen op een motor rijden. Op een militair vliegveld in Bangalore wilden de Tornadoes het uit 2010 stammende record van de Daredevils, een andere afdeling van het ASC, verbreken. Een voor een klommen de deelnemers op speciaal geprepareerde Royal Enfield, maar met iedereen in stelling gebracht ging het mis.

Een derde poging van het team liep echter wel goed af en werd door de 58 man een afstand van 1.200 met afgelegd, genoeg voor een nieuw record in het Guinness Book of Records dat voorschrijft dat ten minste een afstand van 1 kilometer moet zijn afgelegd. Het team had zich voorbereid door alleen biscuits en 100 ml water te consumeren, teneinde hun lichaamsgewicht zo laag mogelijk te houden.

We nemen aan dat dát na afloop van de geslaagde poging wel is gecompenseerd. Het ASC team, dat wereldwijd in dertig jaar tijd meer dan duizend shows heeft gegeven, heeft inmiddels 20 nationale en wereldrecords op naam staan. De Tornadoes maakten hun debuut in 1982 tijdens de Asian Games in New Delhi.