Zoeken

Baume & Mercier en Indian Motorcycle kondigen samenwerking aan

14 augustus 2017
Baume & Mercier, een groot Zwitsers luxe horlogemerk, onderdeel van de Richemont Group en Amerika’s oudste motormerk Indian hebben vandaag een exclusieve samenwerking aangekondigd.

De historische Bonneville Salt Flats dienden als locatie om deze unieke samenwerking te onthullen, aangezien Indian Motorcycle en Baume & Mercier de historische prestatie van motorrijder en beroemde land-snelheidsrecordhouder, Burt Munro eren. 

Het is 50 jaar geleden sinds Munro met zijn Indian Scout Streamliner de snelheidsgrens heeft verschoven op de Salt Flats, en de geschiedenis in is gegaan als “The World’s Fastest Indian.” 

Om de 50e verjaardag van Munro’s iconische land-snelheidsrecord te vieren, bootst Lee Munro, Burt Munro’s grote neef, de historische race na op Bonneville op 13 augustus.
 
Bij de aankondiging van de samenwerking, zegt Vice President, Indian Motorcycle EMEA, Grant Bester: “De kernwaarden die zowel Baume & Mercier als Indian Motorcycle delen zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, dankzij de toewijding die zorgt voor iconische producten gecombineerd met vakmanschap en de nieuwste technologieën. We zijn verheugd over de overeenkomst met een van ’s werelds grootste horlogemakers en geloven dat deze samenwerking grote kansen zal brengen voor beide merken met breder bereik in nieuwe gebieden.”
 
“We zijn heel trots en vereerd om samen te werken met Indian Motorcycle,” zegt Alain Zimmerman CEO van Baume & Mercier. “Onze samenwerking wordt gekoesterd door ons gemeenschappelijk streven naar perfectie, kwaliteit en vakmanschap, vertaald in iconisch ontwerp en hedendaagse esthetiek. Onze merken hebben sterke gedeelde waarden en ademt uitzonderlijke spirit.”
 
Verenigd door gedeelde waarden, hebben Baume & Mercier en Indian Motorcycle beiden een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar, van hun pionierende voorvaders tot vandaag de dag, waar stijl, prestatie en superieure kwaliteit de focus zijn en de drijfveer voor beide merken.
 
In deze unieke samenwerking, zullen de twee merken de iconische spirit waarborgen en vertalen naar een serie gelimiteerde horloges die de Indian Motorcycle geschiedenis herdenken, en welke later dit jaar bekend zullen worden gemaakt. Elk ontwerp is verrijkt met uitzonderlijke details en moet volgens de Zwitsers de horloge- en motorliefhebbers behagen.